Det er vel kjent at Bill Gates hadde spådd at i løpet av 2000 så skulle alle bruke Tablet maskiner og det vi så på som “vanlige” Laptop’er vil tilhøre fortiden.

Dette skjedde aldri.

Men, for meg startet min Touch opplevelse i 2006. Det var høst og jeg skulle reise til USA. Problemet:
>Hvordan få plass til hele livet i en koffert?
>Hvordan få plass til hele livet i en koffert et år senere, når jeg skulle tilbake?

Grundig prioritering måtte til for en av mine studieprinispper var å delta på alle forelesninger og ta notater under forelesning. Det kan hende jeg ikke gjorde alle leksene, men forelesningene deltok jeg aktivt på.
For å redusere papirmøllen som jeg produserte opp var løsningen på dette problemet en laptop. Men dette var ikke hele utfordringen. Ofte opplever jeg at læreren tegner opp grafer eller tankekart som ville være umulig å gjengi ved hjelp av en musepeker på kort tid. Valget falt derfor på en laptop som jeg kunne skrive på.

En tablet:
Toshiba Tecra M4

Maskinen kom med Windows XP og mitt hovedverktøy ble OneNote. Maskinen støttet ikke Touch av finger, men lot meg bruke en Stylus som har en liten magnet i tuppen. På denne måten hadde jeg flate på størrelse med et A4 ark som jeg kunne skrive ned hva jeg ville på.

Windows var aldri klar for touch på dette tidspunktet, menyene var små og beregnet på en mus med to knapper. Bare det å “høyreklikke” med en Stylus krever noen hundredeler ekstra. Hadde det ikke vært for OneNote så hadde Tablet maskinen vært ubrukelig med kun Pen Input.

Når Windows 7 kommer så legger jeg inn dette på laptop’en, men operativsystemet gir fortsatt ikke den opplevelsen som vi nå er vant til fra IPAD, IPOD og IPHONE.

Det er fortsatt et stort skille mellom det vi nå kaller:
Touch (kapasitiv eller resistiv)
Tablet (pen-input)
Pad’s (iOS/Android)

Inn kommer Windows 8 med et flott konsept for Touch.
Dell og Asus følger med på hardwaresiden og lanserer to flotte konsepter.

Husk Toshiba Tecra M4 når du ser disse bildene. Det er et stort hopp for Microsoft og PC leverandørene.

Dell Inspiron Duo

Konseptet blir ganske spennende når du kan sette denne enhenten på stuebordet i en lekker dock

Merk at dette er en fullverdig docking løsning også. Kunne like gjerne ha brukt denne på kontoret.
Det som er verdt å ha i bakhodet er at du til en hver tid har tilgang til en rik pc opplevelse med Tastatur og Trackpad hvis du ønsker det.

Youtube video her:

Les Mer her:

http://www.tomshardware.com/news/Dell-Duo-Insipiron-Duo-Netvertible-Tablet-PC-Tablet,11669.html

Asus har også et spennende konsept rundt Slate, som kommer til å bli virkelig flott på Windows 8.

Eee Slate

To intressante konsepter

Dell leverer en hybrid løsning som gir deg muligheten til å velge Touch eller Keyboard
ASUS leverer kraften fra en vanlig laptop bygget inn i en ren Slate form faktor som fokuserer på Penn og Touch

Gleder meg til å se hvordan disse enhetene takler Windows 8