Turen opp til Vinjeronden og Rondeslottet er enkel og veldig fin, hvis du går riktig.

vinjeronden tur

Ruten deles opp i 3 etapper.

Punkt 1:
For å komme deg inn til Rondvassbu og starte turen så må du gå minst 40 minutter fra parkeringsplassen. Denne turen er kjedelig så anbefaler å ta med sykkel.

Når du endelig kommer frem til Rondvassbu så er det viktig å fylle vann. Om vinteren er det ikke sikkert at du kan få tak i vann inne i Rondeholet, men det er en elv der inne så om sommeren så kan du fylle vann der også.

Turen videre inn i Rondeholet (punkt 1) er enkel og fin. Det er god utsikt og rett terreng.

DCIM100GOPRO
Rondeholet

Her er det også full 3G/4G dekning hele veien.

Rondeholet
Den riktige veien i grønn. Vi tok den røde veien og den var fryktelig tung

Punkt 2:
Når du kommer innerst i Rondeholet så ikke fall for fristelsen å gå “snarveien” opp fjellsiden til venstre. Gå rett frem hele veien og opp på kammen. Vi gikk i fella og tok en hard venstre og rett opp fjellsiden. Det ble tåke og dårlig sikt. (Ja det skiftet fort) Her brukte vi nesten 3 timer i veggen, så bratt og slitsomt var det.

Når vi kom på toppen så vardet ikke mye utsikt, men en liten steinrøys som indikerte Vinjeronden. Fra her kan du gå videre til Rondeslottet, men det gjorde ikke vi da vi måtte snu før solen gikk ned.

Punkt 3:
På tilbakeveien så går det fort, du går langs kammen ned tilbake til Rondeholet. På kammen er det veldig bratt til den ene siden så vær obs på dette.

kammen ned fra vinjeronden

Pakkeliste:

  • Akebrett dersom det er vinter!
  • Votter og gamasjer
  • Vindtett jakke
  • Godt med vann fra Rondvassbu