Da var tiden inne for å gjøre noe kult med den kjedelige garasjen.

  • Veggene var kjiip gips
  • Gulvet var “åpen” betong som støvet

Løsning:

  • Blå epoxy gulv
  • Orange Lady Vegg 10

Litt opp prosjektet

Epoxy

Epoxy er tyktflytende når du påfører. Du har også kort tid på å bli ferdig. Vi brukte cirka 30 minutter å påføre hele flaten epoxy. Det er ganske klissete og tykt når du smører på. Den kosten og rullen som du bruker må du kaste etterpå. Kjøp noe billig.

WP_20160604_11_24_07_Pro_LI

Epoxy kjøpte vi på Maxbo Stormarked Skjetten. De hadde mulighet til å blande i masse fine farger.

WP_20160604_15_02_54_Pro_LI
Etter første strøk

 

Vi hadde to strøk epoxy.

OBS, når epoxyen ikke har herdet ordentlig, som tar 48 timer så vil all malingen som drypper på gulvet blande deg inn og når du gir på dekket så får du stygge sår i hinnen. Dekk derfor godt over gulvet dersom du skal male etter du har påført epoxy dekket og før det har herdet.

Kanten

For å få gulvet vanntett mot kanten så tok jeg på glatt silikon ment på baderom. Det var ikke så lurt. Når jeg malte støk nr 2 med epoxy så skilte den seg over fugen. Bruk derfor noe annet. Kanskje matt fugemasse eller noe lignende.

Betongdekket

Dette var åpent og siden vi har elbil så var det ingen olje. Vi vasket gulvet med høyttrykkspyler og kostet. Lot det tørke i 3 dager før vi påførte epoxy.

WP_20160604_12_00_35_Pro_LI

Veggen

Vi grunnet med hvit veggmaling for å få den fineste orange fargen og ikke et brunt gjennomslag fra gipsplatene. Når du har hvit mot orange så blir det gult i de områdene som ikke får nok maling. Vi brukte bare ett strøk siden det er en garasje. Det vi hadde til overs brukte vi litt her og der

WP_20160605_12_23_53_Pro_LI

Resultatet

Matcher nesten bilen. Ble ganske fint synes vi.