Se hva jeg fant

Jeg åpnet mor sin gamle PC og finner noen gode minner.
Ved første øyekast så kjenner jeg igjen Silverado CPU kjøleren.

Silverado CPU kjøler

Karakteristiske trekk fra gamledager

Nedenfor ser du den karakteristiske radial viften til Silverado CPU kjøleren. Det er også et bilde av en AMD XP2400+ med en kopper shim. Disse ble laget for å ikke knekke DIE (kjernen) når man monterte de massive CPU kjølerene. Silverado kjøleren var tyngst i sitt slag på over 500 gram.

“Silver all the way”

Sølv leder varme bedre enn kopper, Silverado ble levert med en sølvplate som lå mot kjernen til CPU. Dette gjorde denne kjøleren til en av de mest effektive, før de fant opp heatpipes.

Nostalgic closeup

Dette er et flott bilde som viser denne legendariske CPU’en, flaggskipet til AMD. Legg merke til at DIE (kjernen) er åpen og du kan tydelig se broene nederst til høyre som kunne brukes til å overklokke. Kjøling på denne serien av CPU’s var utrolig viktig fordi det var ingen failsafe. Tok du vekk kjøleren så kokte CPU med over 200 grader på under et sekund.

Sjekk ut Toms Hardware sin Review

http://www.tomshardware.co.uk/lord-kryo,review-291-12.html